RING NU:
70 20 95 95

Ligeså befriende det kan være at være sin egen chef, ligeså kompliceret kan det blive, hvis man bliver ramt af sygdom. Som selvstændig erhvervsdrivende har man ret til sygedagpenge fra kommunen fra første fraværsdag efter to ugers sygdom. Man skal altså have været syg i to uger, før man har ret til kommunale sygedagpenge.

Kommunen beregner sygedagpengene på baggrund af virksomhedens overskud ifølge den seneste årsopgørelse. Og det betyder, at hvis din selvstændige virksomhed drives med underskud, er der ingen sygedagpenge at hente – heller ikke efter to uger. Som selvstændig kan du blive syg ligesom alle andre, men hvis du ikke er dækket af en forsikring, bliver du ekstra hårdt ramt. Ét er, at der formentlig ikke er nogen til at tage sig af virksomheden, mens du er syg, men noget andet er, at du samtidig kan risikere at få problemer med at betale familiens private udgifter, forklarer erhvervsadvokat Mogens Norlén fra ADVODAN i Vejen og tilføjer ”Så hvis virksomheden drives med underskud, bliver det vigtigere, at man sørger for at sikre sig. ”

 

www.lederidag.dk
Læs artiklen på www.lederidag.dk – klik her